Leépítés kezelés

Leépítés kezelés – outplacement

a Gondoskodó Elbocsátás

Amennyiben az Ön szervezeténél elkerülhetetlenné válik a létszám racionalizálás, célszerű lehet egy jól megszervezett outplacement projekt, amelynek keretében megfelelően lehet kezelni az elbocsátás kapcsán érintett munkavállalók, létszámleépítését, a körülményekhez mérten, biztosítani a zökkenőmentes „átállás” lehetőségét, a munkavállaló munkaerőpiaci érvényesülését.

Azokat a munkatársakat, akiket a leépítés érint, komplex szolgáltatásban részesítjük. A komplex szolgáltatás tartama alatt, a – csoportos és egyéni – munkaerőpiaci felkészítés, és fejlesztési folyamatokon túl, több – célirányos – állásajánlatot is biztosítunk. A célzott irányú állás,- és munkaajánlatokat, minden érintettnek, egyénileg ,a szükséges időtartamig biztosítjuk. A munkaerőpiaci felkészítés után, a célirányos állásinformációk mellet, további egyéni konzultációra is lehetőség van. A konzultációk lehetnek, előre ütemezett időszakosak, illetve az egyéni igényekhez igazodó, szükségszerintiek.
A sikeres elhelyezkedést követően még tartjuk az érintett munkavállalókkal a kapcsolatot, vagyis utókövetünk. Ez egyaránt jelenti a kapcsolattartást a munkavállalókkal, és az őt foglalkoztató munkáltatóval. Az utókövetés, mint eszköz és módszer magában hordozza a beavatkozás lehetőségét, ha a körülmények ezt megkívánják. Elsődleges cél a munka megtartása, másodlagos újszerű tapasztalatok szerzése. Ha álláskereső-munkavállaló ügyfelünk részére, az első elfogadott állásajánlat nem válik be, folytatjuk tovább a munkahelyek feltárását-ajánlását, az újbóli elhelyezkedésig.

Leépítés kezelésének díja; az érintett létszám nagyságától és szakmai összetételétől függően, személyenként: 25.000 – 95.000,- Ft között változhat.

Az eljárás során alkalmazott eszközök, módszerek:

  • Egyéni igények felmérése
  • Idealizált munkakörülmények
  • Elutasított munkakörülmények
  • Kulcsképességek felmérése, munkaérték-preferenciák felmérése
  • Komplex munkaerőpiaci tréning, (35 óra)
  • Állásfeltárás, célirányos munka,- és állásajánlatok közvetítése
  • Egyéni munkatanácsadás, konzultáció folyamatosan az eljárás egész ideje alatt
  • Utókövetés, állás megőrzése

 

Kapcsolatfelvétel – További információ kérése